Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

24.5.2018 16.00 (päivitetty 16.10.2019 9.53) Hovioikeus arvioi luontoissuorituksen vanhentumisen katkaisutoimen edellytyksiä toisin kuin käräjäoikeus

Hovioikeus arvioi luontoissuorituksen vanhentumisen katkaisutoimen edellytyksiä toisin kuin käräjäoikeus

KOY oli kirjeessään ilmoittanut perusteen sille, miten NCC:ltä vaadittavan ve­lan eli luontoissuorituksen ja sitä myöten myös vahingonkorvauksen määrä muodostui. NCC:llä oli työn suorittajana paremmat edellytykset tai ainakin yhtäläiset mahdollisuudet kuin KOY:llä arvioida ja selvittää vahingon korjaa­misen kuluja ja sitä myöten vahingonkorvauksen määrää. NCC oli voinut asiantuntemuksensa ja urakkaan perustuvan asemansa perusteella arvioida saa­tavan määrän. Toisin kuin käräjäoikeus, hovioikeus päätyi siihen, että luon­toissuoritukseen perustuvan vahingonkorvauksen määrä oli reklamaatiossa ilmoitettu velallisen tietoisuus huomioon ottaen vanhentumisen katkaisutoimelta vanhentumislain 10 §:n 2 momentissa edellytettävällä kohtuudella vaadittaval­la tavalla. (Ks. KKO:2019:88, 16.10.2019: HO:n tuomion lopputulosta ei muutettu)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.