Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

23.5.2018 11.48 Yliopisto-opettaja Enni Ala-Mikkula: Työnantajan työntekijäänsä kohdistaman käytöksen epäasiallisuuden arvioinnista työturvallisuusrikosasiassa (HO)

Yliopisto-opettaja Enni Ala-Mikkula: Työnantajan työntekijäänsä kohdistaman käytöksen epäasiallisuuden arvioinnista työturvallisuusrikosasiassa (HO)

Sekä käräjä- että hovioikeus katsoivat kommandiittiyhtiön vastuunalaisen yhtiömiehen ja toimitusjohtajan S:n syyllistyneen työnantajan edustajana työturvallisuusrikokseen työturvallisuusmääräyksiä, muun muassa työturvallisuuslain häirintää koskevaa 28 §:ää, rikkomalla. Ratkaisu on mielenkiintoinen jo siksi, että henkisen terveyden vaarantumiseen liittyviä työturvallisuusrikosasioita käsitellään tuomioistuimissa selvästi vähemmän kuin vastaavia fyysisen terveyden vaaroja ja haittoja koskevia asioita. Lisäksi mielenkiintoisen yksityiskohdan ratkaisuun tuo sen arviointi, millä ajanhetkellä työnantajan voitiin katsoa saaneen tiedon työntekijän terveydelle aiheutuneesta vaarasta, kun syytekuvauksen mukaan S itse oli yrittäjänä kohdellut työntekijäänsä N:ää epäasiallisesti ja aiheuttanut käytöksellään työntekijän haitallisen kuormittumisen työssä. (Itä-Suomen HO 21.6.2017 R 16/1336 – lainvoimainen)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.