Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

26.4.2018 10.00 Hovioikeus: Velallisen maksuvaraa laskettaessa oli huomioitava myös osuus tämän aviopuolison lasten elinkustannuksista

Hovioikeus: Velallisen maksuvaraa laskettaessa oli huomioitava myös osuus tämän aviopuolison lasten elinkustannuksista

HO katsoi velallisen maksuohjelman vahvistamista koskevassa asiassa, että velallisen maksuvaraa laskettaessa oli huomioitava myös osuus tämän aviopuolison lasten elinkustannuksista. Velallisen maksukyvyn arvioinnin perusteista yksityishenkilön velkajärjestelyssä annetun oikeusministeriön asetuksen mukaiset lasten välttämättömät elinkustannukset vähennettynä lapsilisillä ja elatusavuilla/- tuilla oli näin ollen jaettava puolisoiden nettotulojen mukaisessa suhteessa. KO:n päätös muilta kuin selvittäjän palkkiota koskevilta osin kumottiin. Asia palautettiin KO:een uuden maksuohjelman laatimista varten. (Vailla lainvoimaa 26.4.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.