Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

24.4.2018 9.15 KHO:n päätös yhteisöhankinnan veron maksamista koskevassa asiassa - HAO:n päätös ja Verohallinnon maksuunpanopäätös kumottiin

Yhtiö oli ensisijaisesti esittänyt, etteivät sen hankinnat ole olleet yhteisöhankintoja, vaan myyntiketjuissa on tapahtunut veroton vientimyynti suoraan kuljetuksen aloitusmaasta Venäjälle yhtiön tai alkuperäisten myyjien toimesta. Yhtiö oli toissijaisesti katsonut, että hankintaan sisältyvän veron vähennysoikeus tulee myöntää, mikäli yhteisöhankinnan vero tulee suorittaa Suomeen, sillä hankinta liittyy yhtiön verolliseen liiketoimintaan. KHO myönsi yhtiölle valitusluvan ja tutki asian. Yhtiön valitus hyväksyttiin. HAO:n päätös ja Verohallinnon maksuunpanopäätös kumottiin. KHO totesi, että kun yhtiön ei asiassa esitetyillä perusteilla ollut katsottava suorittaneen yhteisöhankintaa missään jäsenvaltiossa, yhtiö ei ilmoittaessaan arvonlisäveroilmoituksellaan virheellisesti yhteisöhankinnasta suoritettavan veron ja vähentäessään mainitun veron ollut ilmoittanut veroa liian vähän maksettavaksi AVL 176 §:n 1 momentissa tarkoitetulla tavalla. (Julkaisematon 24.4.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.