Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta

20.4.2018 11.35 Hovioikeuden ratkaisu vakuutuskorvauksen määräämisperusteista omakotitalon palovahingossa

Hovioikeuden ratkaisu vakuutuskorvauksen määräämisperusteista omakotitalon palovahingossa

Fennian teknisenä tarkastajana työskentelevän kertomuksella oli selvitetty, että yleisen vakuutuskäytännön mukaan rakennuksen vaurioituneet osat korvataan niiden arvon mukaisesti. Tätä tulkintaa tukivat Fennian viittaamat vakuutuslautakunnan ratkaisusuositukset VKL 339/04 ja VKL 489/06, joista ensimmäisessä oli kysymys huvilan sähköpääkeskuksen ja jälkimmäisessä asunnon parkettilattian korvaamisesta. Jos vakuutuskorvausta ei määrättäisi vaurioituneen rakennuksen osan tosiasiallisen arvon vaan koko rakennuksen arvon mukaan, tämä olisi vakuutuksenottajan kannalta kohtuutonta silloin, kun vaurioitunut osa olisi iältään ja laadultaan parempi kuin koko rakennus. Vastaavasti vakuutuksenottaja saisi perusteetonta etua silloin, kun vaurioituneen osan arvo olisi rakennuksen arvoa suhteellisesti alempi. Mainituilla perusteilla vakuutuskorvaus oli nyt kysymyksessä olevassa tapauksessa määrättävä vesikatteen päivänarvon perusteella, kuten käräjäoikeus oli tehnyt. (Vailla lainvoimaa 20.4.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.