Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Julkisoikeus

9.4.2018 14.27 Hallinto-oikeus hylkäsi asukkaan pyynnön katselmuksen toimittamisesta hänen yksityisasunnossaan kotirauhaan vedoten

Hallinto-oikeus hylkäsi asukkaan pyynnön katselmuksen toimittamisesta hänen yksityisasunnossaan kotirauhaan vedoten

Hallinto-oikeus totesi, että se oli päättänyt välipäätöksessään 16.1.2018 toimittaa kysymyksessä olevassa valitusasiassa katselmuksen, jonka tarkoituksena oli se, että hallinto-oikeus tutustuu asemakaavan muutosalueeseen ja sen lähiympäristöön sekä tekee havaintoja kaavan toteuttamisen mahdollisista vaikutuksista alueen kaupunkikuvaan ja rakennetun ympäristön arvoihin. Hallinto-oikeus totesi, ettei katselmuksen tarkoitus edellytä menemistä kotirauhan piiriin kuuluviin tiloihin ja arvioi, ettei valitus-asiassa ratkaistavien kaupunkikuvaan ja rakennetun ympäristön arvoihin liittyvien tosiseikkojen selvittämiseksi ole välttämätöntä toimittaa katselmusta kotirauhan piiriin kuuluvassa yksityisasunnossa, vaan tarpeelliset havainnot voidaan tehdä katualueilta käsin. Tästä syystä pyyntö katselmuksen toimittamisesta yksityisasunnossa hylättiin. (Lainvoimainen)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.