Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

19.3.2018 15.15 Hovioikeus arvioi törkeää kunnianloukkausta – 70 päiväsakkoa sekä 4.000 ja 2.000 euron kärsimyskorvaukset

Hovioikeus arvioi törkeää kunnianloukkausta – 70 päiväsakkoa sekä 4.000 ja 2.000 euron kärsimyskorvaukset

Epätosia ja halventavia viestejä oli ollut yhteensä yli 50. A:n oli viestit julkaistessaan ja lähettäessään täytynyt ymmärtää niiden seuraukset. Hän ei kertonut uskottavaa ja hyväksyttävää syytä menettelylleen. A:lla oli lisäksi ollut aihetta epäillä julkaisemansa tiedon paikkansapitävyyttä ja mahdollisuus harkita kirjoitustensa sisältöä. Viestejä ei etenkään niiden moninaisuudesta johtuen voitu katsoa esitetyn muussa kuin loukkaamis- ja halventamistarkoituksessa. Tunnusmerkistön täyttymisen kannalta merkitystä ei myöskään ollut sillä, että sähköpostit oli lähetetty vain rajatulle ihmisjoukolle ja että esimerkiksi 17.7.2012 kirjoitettua viestiä ei ollut kertaakaan avattu tai kommentoitu keskustelupalstalla. Teko oli katsottava sellaiseksi, että se oli ollut omiaan aiheuttamaan kärsimystä B:eille sekä heihin kohdistuvaa halveksuntaa. Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden perustelut teon törkeysarvostelusta ja katsoi, että teko oli ollut omiaan aiheuttamaan B:eille suurta ja pitkäaikaista kärsimystä. Teko oli myös kokonaisuutena arvostellen ollut törkeä. A oli siten syyllistynyt käräjäoikeuden hänen syykseen lukemaan törkeään kunnianloukkaukseen. (Vailla lainvoimaa 19.3.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.