Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

16.3.2018 7.38 Hallinto-oikeuden ratkaisu maataloustuesta: ELY-keskus ei ollut voinut jättää tuen saajan oikaisuvaatimuksia tutkimatta

Hallinto-oikeuden ratkaisu maataloustuesta: ELY-keskus ei ollut voinut jättää tuen saajan oikaisuvaatimuksia tutkimatta

Toimeenpanolain mukaan kunnan viranomaisen päätökseen saa vaatia oikaisua ELY-keskukselta siten kuin hallintolaissa säädetään, mikä ilmeni myös kaikkien kysymyksessä olevien tukipäätösten muutoksenhakua koskevasta ohjauksesta. Oikaisunalaisten tukipäätösten perusteluista oli lisäksi pääteltävissä, että niissä mainituilla valvontaan ja täydentävien ehtojen seuraamukseen liittyvillä seikoilla oli vaikutusta päätösten perusteella tuen saajalle maksettavan tuen määrään. Näin ollen oikaisunalaiset tukipäätökset vaikuttivat muutoksenhakijan etuun hallintolaissa tarkoitetulla tavalla välittömästi eikä valvontaseuraamusten vaikutus tukia koskevassa päätöksenteossa ollut ELY-keskuksen valituksenalaisissa päätöksissä kuvatulla tavalla välillinen. ELY-keskus ei ollut voinut valituksenalaisista päätöksistään ilmenevillä perusteilla jättää tuen saajan oikaisuvaatimuksia tutkimatta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.