Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta

13.3.2018 11.40 Professori Veikko Vahtera: Konkurssiin menneen yhtiön johto ei ollut vahingonkorvausvastuussa – liiketaloudellisen perusteen arviointi (HO)

Suomalainen emoyhtiö oli tehnyt vuoden 2008 lopussa päätöksen tuotannonohjausjärjestelmän hankkimisesta vuosina 2009-2011. Järjestelmästä oli hyötynyt myös sen ulkomaalainen tytäryhtiö, mutta sen hankintakustannukset maksoi kokonaisuudessaan suomalainen emoyhtiö. Suomalainen emoyhtiö meni konkurssiin 27.6.2012, jonka jälkeen konkurssipesä vaati yhtiön johdolta vahingonkorvausta. Osakeyhtiön johto ei ollut vahingonkorvausvastuussa tuotannonohjausjärjestelmän hankintapäätöksestä huolellisuusvelvollisuuden rikkomisen perusteella, sillä päätöksen katsottiin olleen liiketaloudellisesti perusteltu. Ratkaisu osoittaa, miten haasteellista liiketaloudellisen perusteen ja siihen liittyvän näytön arvioiminen on liiketoiminnallisten päätösten osalta konsernitilanteissa. (THO 8.11.2016, S16/134. lainvoimainen - ei valituslupaa)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.