Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

21.2.2018 10.10 KHO:n ratkaisu rantakaava-asiassa Haminassa

KHO:n ratkaisu rantakaava-asiassa Haminassa

KHO totesi, että ranta-asemakaavan muutoksella ei voida poistaa kiinteistörekisteriin 17.12.2015 merkittyjä rasitteita. Kaavaratkaisu ei toisaalta ole lainvastainen pelkästään sillä perusteella, että siinä ei nimenomaisesti ole otettu huomioon olemassa olevia rasitteita. Kaavamuutoksessa on osoitettu yksityinen venevalkama (LV-3) kohtaan, jossa laiturioikeus sijaitsee. Lisäksi kaavamuutoksessa on osoitettu jalankululle varattu alueen osa kohtaan, jossa tierasite sijaitsee. Laiturioikeutta ja kaavassa osoitettua venevalkamaa sekä tierasitetta ja kaavassa jalankululle varattua alueen osaa on mahdollista käyttää rinnakkain. Ranta-asemakaavan muutoksessa ei ole siten esitetty sellaista maankäyttöä, joka estäisi mainittujen rasitteiden käyttämisen. Tähän nähden ranta-asemakaavan muutos ei aiheuta maankäyttö- ja rakennuslain 54 §:n 3 momentissa tarkoitettua kohtuutonta haittaa rasiteoikeuksien haltijoille.
Tämän vuoksi ja kun muutoin otettiin huomioon hallinto-oikeuden päätöksen perustelut ja hallinto-oikeuden päätöksessä mainitut oikeusohjeet sekä korkeimmassa hallinto-oikeudessa esitetyt vaatimukset ja asiassa saatu selvitys, hallinto-oikeuden päätöksen lopputuloksen muuttamiseen ei ollut perusteita.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.