Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

16.2.2018 10.10 KHO ei muuttanut hallinto-oikeuden päätöksen lopputulosta sako- ja umpikaivolietteiden jätteenkuljetuksen järjestämisestä Pälkäneellä

KHO ei muuttanut hallinto-oikeuden päätöksen lopputulosta sako- ja umpikaivolietteiden jätteenkuljetuksen järjestämisestä Pälkäneellä

Tampereen yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaosto oli 30.9.2015 päättänyt, että Pälkäneen kunnalle ei myönnetä poikkeusta jätehuoltojaoston 24.4.2013 tekemästä päätöksestä. Päätöksen mukaan jätelain 37 §:n 1 momentissa määrätyt edellytykset kiinteistön haltijan järjestämälle jätteenkuljetukselle eivät edelleenkään täyty kunnan alueella. Tämän vuoksi kunnalle ei voitu myöntää poikkeusta jätehuoltojaoston 24.4.2013 tekemästä päätöksestä. Mainitun päätöksen mukaisesti kiinteistön haltijan järjestämä sako- ja umpikaivolietteen jätteenkuljetus päättyi kunnan alueella 31.12.2016. Sako- ja umpikaivolietteen kiinteistöittäinen kuljetus toteutettiin 1.1.2017 alkaen kunnan järjestämänä jätteenkuljetuksena Pälkäneen kunnan alueella. Sako- ja umpikaivolietteiden vastaanottopaikat määriteltiin jaoston 5.3.2014 tekemän päätöksen mukaisesti. Hämeenlinnan hallinto-oikeus oli valituksenalaisella päätöksellään jättänyt tutkimatta Pälkäneen kunnanhallituksen vaatimuksen, joka koski jätteenkuljetusrekisterin saattamista ajantasaiseksi sekä Kulkas-yhtymän ja tämän asiakumppaneiden esittämät hallintokanteluksi katsottavat vaatimukset. Hallinto-oikeus oli muilta osin hylännyt Pälkäneen kunnanhallituksen sekä Kulkas-yhtymän ja sen asiakumppaneiden valitukset. KHO katsoi, että hallinto-oikeuden päätöksen lopputuloksen muuttamiseen ei ollut perusteita.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.