Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

19.2.2018 11.40 Professori Kai Kokko: Ensin hutkitaan, sitten tutkitaan jos ehditään – vaarantuuko lainvalmistelun kiireessä naapurin oikeusturva ja yleinen ympäristöetu?

Professori Kai Kokko: Ensin hutkitaan, sitten tutkitaan jos ehditään – vaarantuuko lainvalmistelun kiireessä naapurin oikeusturva ja yleinen ympäristöetu?

Ympäristöön liittyvän lainsäädännön valmistelu olisi tarpeen tehdä kiirehtimättä ja huolellisesti. Valitettavasti näin ei aina näytä olevan; käytännössä ministeriöiden virkamiehet asetetaan poliittisessa paineessa lähes mahdottoman eteen. Poliittinen ohjaus on tärkeää ja kuuluu demokratiaan. Poliittisten päätösten pitäisi kuitenkin aina perustua asianmukaisesti valmisteltuun, syvälliseen ja punnittuun tietoon. Punnitun tiedon vaatimus korostuu, kun poliittisen ohjauksen tuloksena laaditaan uusia, laajasti yhteiskunnassa eri tahojen intresseihin ja yleiseen ympäristöetuun vaikuttavia, säädöksiä. Muutoin tuloksena voi olla joidenkin tahojen oikeusturvan ja yleisen ympäristöedun vaarantuminen. Ympäristöoikeuden professori Kai Kokko tarkastelee Edilexin Vierashuoneessa valtion lupa- ja valvontavirastoa (Luova) koskevaa lakiluonnosta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.