Edilexissä on huoltokatko perjantaina 29.1.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus, Julkisoikeus

14.2.2018 14.13 Hovioikeus ei lieventänyt pahoinpitelystä tuomittua rangaistusta oikeudenkäynnin kokonaiskeston perusteella

Hovioikeus ei lieventänyt pahoinpitelystä tuomittua rangaistusta oikeudenkäynnin kokonaiskeston perusteella

Vastaajan syyksi luettu pahoinpitely oli tullut ilmi heti tekopäivänä eli 27.6.2014. Asia oli tullut KO:ssa vireille 27.10.2015. KO:n pääkäsittely oli toimitettu 10.3.2016, ja KO:n tuomio oli annettu 22.4.2016. Asia oli saapunut HO:een 15.6.2016. HO:n pääkäsittely 9.6.2017 oli peruutettu eräästä todistajasta johtuvista syistä. Pääkäsittely oli lopulta toimitettu 10.1.2018. HO katsoi, ettei asiassa ollut tullut ilmi sellaisia seikkoja, joiden vuoksi rangaistus olisi johtanut juuri ajan kulumisen vuoksi kohtuuttomaan tai poikkeuksellisen haitalliseen lopputulokseen. Ottaen huomioon pahoinpitelyn laissa säädetty vanhentumisaika sekä kohtuullistamisperusteen luonne poikkeussäännöksenä oikeudenkäynnin kokonaiskesto ei tässä tapauksessa ollut sellainen, että rangaistusta olisi tullut mainitun kohdan perusteella alentaa. (Vailla lainvoimaa 14.2.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.