Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

9.2.2018 13.13 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus katsoi ettei naapuri ollut velvollinen poistamaan rajalla olevaa pensasaitaa

Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus katsoi ettei naapuri ollut velvollinen poistamaan rajalla olevaa pensasaitaa

Hovioikeus totesi, että naapuruussuhdelain säännös antaa kantajalle oikeuden poistaa naapureiden puolelta tunkeutuvat haittaa aiheuttavat juuret ja oksat. Kuten käräjäoikeus on todennut, tällainen menettely ei välttämättä johda puutarhanhoidollisesti tai esteettisesti tyydyttävään lopputulokseen. Säännöksestä ei tästä huolimatta voida johtaa naapureita koskevaa oikeudellista velvollisuutta poistaa pensasaita kantajan tontin puolelta tai heidän omaltakaan puoleltaan taikka korvata kantajalle poistamisesta aiheutuneita kustannuksia. (Vailla lainvoimaa 9.2.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.