Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Julkisoikeus

8.2.2018 12.00 KHO ei muuttanut hallinto-oikeuden ratkaisua etuosto-oikeuden käyttämisestä Oulussa

KHO ei muuttanut hallinto-oikeuden ratkaisua etuosto-oikeuden käyttämisestä Oulussa

Hallinto-oikeus totesi muun muassa, että etuostolaissa ei ole säädetty määräaikaa etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan kaupunginhallituksen päätöksen tiedoksiannolle ostajalle. Päätös on kuitenkin annettava tiedoksi viivytyksettä. Kaupunginhallituksen päätöksen ja etuostolain 9 §:n 1 momentissa tarkoitetun todisteellisen tiedoksiannon välillä on kulunut aikaa kaksi kuukautta. Kun otetaan huomioon päätöksenteosta kulunut aika ja päätöksen tiedoksiantamisesta saatu selvitys, päätös on etuostolain edellyttämällä tavalla annettu valittajalle viivytyksettä tiedoksi. Päätöstä ei ollut syytä kumota valittajan tältä osin esittämällä perusteella.
Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan etuosto-oikeuden käyttämisellä luodaan edellytyksiä alueen virkistyskäytölle ja asemakaavahankkeen mukaiselle rautatieliikenteelle. Tähän nähden ja kun otettiin huomioon yleiskaavassa ja asemakaavahankkeessa alueelle esitetty maankäyttö, kaupunginhallitus oli käyttänyt etuosto-oikeutta etuostolain 1 §:n 3 momentin mukaisessa tarkoituksessa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.