Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus, Julkisoikeus

6.2.2018 9.00 (päivitetty 12.48) Apulaisoikeusasiamieheltä moitteet kihlakunnanvoudille ulosottoperinnässä – menettely vaaransi velallisen oikeuden perustuslaissa turvattuun oikeusturvaan

Apulaisoikeusasiamieheltä moitteet kihlakunnanvoudille ulosottoperinnässä – menettely vaaransi velallisen oikeuden perustuslaissa turvattuun oikeusturvaan

Otsikkoa korjattu klo 12.48. Valtakunnanvoudinvirasto muutettu kihlakunnanvoudiksi.
Kihlakunnanvoudin vastaus asiakkaalle oli ollut harhaanjohtava ja puutteellinen eikä ulosottokaaren 1 luvun 20 §:ssä tarkoitetun neuvontavelvollisuuden mukainen. Ulosottomiehen puolueettomuutta ei vaaranna se, että ulosottomies selvittää, mitä oikeussuojakeinoja kantelijalla on käytettävissään ulosottotoimenpiteen johdosta. Menettely oli erityisen moitittavaa, kun kantelijalle oli voinut syntyä asiassa väärä käsitys siitä, mihin toimenpiteisiin hänen tulee ryhtyä asiassa saadakseen ulosmittauspäätöksen oikeellisuuden toimivaltaisen tuomioistuimen ratkaistavaksi. Menettely oli vaarantanut velallisen oikeuden perustuslaissa turvattuun oikeusturvaan. Apulaisoikeusasiamies saattoi käsityksensä kihlakunnanvoudin menettelyn lainvastaisuudesta hänen tietoonsa. Päätöksessä oli kysymys myös muista kantelijoiden esittämistä epäkohdista samaan asiaan liittyen.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.