Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

1.2.2018 8.35 Hovioikeus hylkäsi oikeustieteellisen koulutuksen saaneen asianajajan tuomiovirhekantelun - pääkäsittelyn pitäminen suullisen valmistelun yhteydessä ei edellyttänyt erillisten kutsujen lähettämistä pääkäsittelyyn

Kantelu jätettiin myöhään tulleena tutkimatta siltä osin kuin se oli perustunut väitteeseen käräjätuomarin esteellisyydestä. HO oli jättänyt tämän asian yhteydessä tutkimatta sellaiset kantelijan KO:n tuomioon kohdistamat väitteet, joiden oli katsottava koskevan tuomion materiaalista oikeellisuutta ja joiden osalta ylimääräisenä muutoksenhakukeinona olisi lainvoiman saaneen tuomion purkamista koskevan hakemuksen tekeminen. Muilta kuin edellä käsittelyratkaisusta ilmenevältä osalta HO tutki kantelun. Suullisen käsittelyn toimittaminen HO:ssa oli ilmeisen tarpeetonta ja sitä koskeva pyyntö hylättiin. Pääasian osalta todettiin mm., että kantelijalla on oikeustieteellinen koulutus ja hän toimii asianajajana. Sillä seikalla, että hän oli saanut kutsun pelkästään valmisteluistuntoon, ei siten ollut HO:n arvion mukaan ollut olennaista merkitystä jutun lopputuloksen kannalta arvioitaessa sitä, oliko kantelijalla ollut mahdollisuus lausua tarpeellisiksi katsomistaan seikoista ennen asian ratkaisemista. Kantelu ja oikeudenkäyntikuluja koskeva vaatimus hylättiin. (Vailla lainvoimaa 1.2.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.