Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

30.1.2018 15.00 Hovioikeus arvioi avunannon tunnusmerkistön täyttymistä auton polttamista koskevassa asiassa toisin kuin käräjäoikeus

Hovioikeus arvioi avunannon tunnusmerkistön täyttymistä auton polttamista koskevassa asiassa toisin kuin käräjäoikeus

KO:n tuomion mukaan A oli sytyttänyt N:n omistaman henkilöauton palamaan heittämällä autoon ikkunan kautta bensiiniin kostutettua palavaa paperia. Sytyttämishetkellä noin 1,5 metrin etäisyydellä asutusta omakotitalosta sijainnut auto oli tuhoutunut täysin. KO:n tuomio on tältä osin lainvoimainen. Syyttäjä oli vaatinut B:lle, C:lle ja D:lle (vastaajat) rangaistusta avunannosta A:n syyksi luettuun tuhotyöhön. Arvioitavana oli ennen kaikkea se, olivatko kolme vastaajaa tehneet sellaisia toimia, joiden perusteella avunantorikoksen tunnusmerkistö voi täyttyä ja olivatko he olleet tietoisia A:n aikomuksesta sytyttää auto. Toisin kuin käräjäoikeus HO tuomitsi vastaajat 30 päivän ehdollisiin vankeusrangaistuksiin avunannosta tuhotyöhön. (Vailla lainvoimaa 30.1.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.