Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

9.1.2018 13.26 Hovioikeus arvioi rangaistuksen lieventämisperusteita törkeässä petoksessa ja törkeässä velallisen epärehellisyydessä

Hovioikeus arvioi rangaistuksen lieventämisperusteita törkeässä petoksessa ja törkeässä velallisen epärehellisyydessä

Hovioikeuden ratkaistavana olevassa tapauksessa myönnetyn törkeän petoksen syytteen mukainen vahingonvaara oli ollut 1.877.100 euroa ja myönnetyn törkeän velallisen epärehellisyyden syytteen mukainen tavoiteltu huomattava hyöty ja aiheutettu huomattava vahinko oli ollut 293.902 euroa. Hovioikeus totesi, että A:n syyksi luetuista rikoksista tuomittava yhteinen rangaistus ilman lieventämisperusteen huomioon ottamista olisi noin 3 vuotta 4 kuukautta.
A:n ammattiin nähden ei ole ollut odottamatonta, että tämän laatuiset rikokset, joihin hän oli syyllistynyt, saattavat aiheuttaa seuraamuksia myös ammatissa toimimisen osalta. Näin ollen rikoksista aiheutuva ammatin menetys tai sen uhka ei ollut tässä tapauksessa sellainen poikkeuksellinen ja ennakoimaton seikka, joka olisi otettava rangaistusta määrättäessä huomioon. Myöskään A:n esittämä selvitys henkilökohtaisista olosuhteistaan ei antanut aihetta alentaa rangaistusta.
A:lle rangaistusta mitatessaan hovioikeus otti huomioon sitä alentavina seikkoina käräjäoikeuden tuomiosta ilmenevät A:n nyt kysymyksessä olevien rikosten syytteiden myöntämiset ja oikeudenkäynnin keston. Oikeudenmukaisena seuraamuksena A:n rikoksista oli pidettävä käräjäoikeuden mittaamaa yhteistä 1 vuoden 10 kuukauden vankeusrangaistusta, joka käräjäoikeuden lausumalla perusteella oli tuomittava ehdottomana. (Vailla lainvoimaa 9.1.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.