Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

9.1.2018 12.07 Hovioikeus arvioi rangaistukseen tuomitsematta jättämisen edellytyksiä lähtökohtaisesti vakavassa maksuvälinepetoksessa joka oli kuitenkin tehty "tilapäisessä hairahduksessa"

Hovioikeus arvioi rangaistukseen tuomitsematta jättämisen edellytyksiä lähtökohtaisesti vakavassa maksuvälinepetoksessa joka oli kuitenkin tehty

A:n syyksi luettu rikos on sinänsä lähtökohtaisesti vakava. Kun kuitenkin otettiin huomioon asianosaisten välillä vallinneet olosuhteet, oli A:n rikos luonnehdittavissa pikemminkin ulkoisten olosuhteiden vaikutuksesta syntyneeksi tilapäiseksi hairahtumiseksi kuin toistuvaksi ja suunnitelmalliseksi lainrikkomiseksi. A:ta ei myöskään ole aiemmin rikoksista rekisteröity. Edelleen vaikka A:n menettely oli aiheuttanut vahinkoa, asianosaiset olivat jälkeenpäin päässeet korvausvaatimuksista sovintoon heidän välillään tehdyn osituksen yhteydessä. Edelleen B oli toivonut, että A:n valitus menestyy. Myös syyttäjä oli ilmoittanut hyväksyvänsä A:n valituksen siltä osin kuin siinä oli vaadittu rangaistukseen tuomitsematta jättämistä. Hovioikeus päätyi siihen, että asiassa oli perusteet jättää A rikoslain 6 luvun 12 §:n 1, 3 ja 4 kohdan nojalla rangaistukseen tuomitsematta. (Vailla lainvoimaa 9.1.2018)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.