Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

28.12.2017 9.10 Hovioikeus poisti velallisen epärehellisyyteen syyllistyneen 129.823,30 euron korvausvelvollisuuden konkurssipesälle

Hovioikeus poisti velallisen epärehellisyyteen syyllistyneen 129.823,30 euron korvausvelvollisuuden konkurssipesälle

Kohdan 2, törkeä velallisen epärehellisyys, syyte perustui siihen, että B oli keväällä 2014 saanut tiedon A.n tekemästä kavalluksesta, kun taas konkurssipesän osakeyhtiölain 22 luvun 1 §:n nojalla esittämä vaatimus perustui siihen, että B oli jo alkuvuodesta 2013 laiminlyönyt yhtiön varainhoidon valvonnan. Siten vahingonkorvausvaatimus ei perustunut samaan historialliseen tapahtumainkulkuun kuin syyte vaan kyseessä oli eri teko. Sen vuoksi konkurssipesän osakeyhtiölain 22 luvun 1 §:än perustuva vahingonkorvausvaatimus tuli jättää tutkimatta rikosasian yhteydessä ja käräjäoikeuden siltä osin antama lausuma poistaa. (Vailla lainvoimaa 28.12.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.