Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

4.12.2017 9.00 Oikeusasiamies otti kantaa saantitodistuksella lähetetyn tiedoksiannon vastaanottamiseen psykiatrisessa sairaalassa

Oikeusasiamies otti kantaa saantitodistuksella lähetetyn tiedoksiannon vastaanottamiseen psykiatrisessa sairaalassa

Oikeusasiamies totesi, että sairaalassa omaksuttu menettely merkitsee sitä, että sekä saantitodistuskappaleeseen että Postin seurantajärjestelmään merkitään sairaalan työntekijän kuittaus eikä potilaan omaa kuittausta. Oikeusasiamies kehottaa sairaanhoitopiiriä vielä arvioimaan käytäntöään. Jollei lähetystä voida antaa potilaalle tiedoksi siten, että hän itse kuittaa lähetyksensä vastaanotetuksi, se tulisi oikeusasiamiehen mielestä luovuttaa hänelle hallintolain 60 §:n 2 momentissa säädettyä menettelyä noudattaen. Tällöin tiedoksiannosta on laadittava kirjallinen todistus, josta on käytävä ilmi tiedoksiannon toimittaja ja vastaanottaja sekä tiedoksiannon ajankohta. Sillä tavalla potilas voi mahdollisen valituksen yhteydessä esittää tämän todistuksena valitusajan alkamisesta hallintolainkäyttölain 25 §:n mukaisesti.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.