Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

20.11.2017 7.48 (päivitetty 29.3.2019 10.18) Keskusverolautakunnan äänestysratkaisu Ether-virtuaalivaluutan arvonnousun verottamisesta

Keskusverolautakunnan äänestysratkaisu Ether-virtuaalivaluutan arvonnousun verottamisesta

KVL katsoi, että hakijan vaihtaessa vastikkeellisesti hankkimansa Ether-virtuaalivaluutan virallisesti vahvistettuun valuuttaan vaihdossa realisoituvaa positiivista arvonnousua oli pidettävä hakijan verotuksessa varallisuuden kerryttämänä tulona. Kuitenkin kun otettiin huomioon, että hakemuksessa esitetyn perusteella hakijan hankkimia Ether-virtuaalivaluuttayksiköitä oli pidettävä luonteeltaan lajiesineen kaltaisina maksuvälineinä, KVL katsoi, että Ether-virtuaalivaluutan vaihdannassa ei ollut kyse TVL 45 §:n 1 momentissa tarkoitetun omaisuuden luovutuksesta, vaan syntynyttä tuloa oli pidettävä muuna pääomatulona. Ennakkoratkaisu verovuodelle 2017. (Ään 6-2; KVL:n päätös on kumottu 29.3.2019. Ks. KHO:2019:42, Edilex-uutiset: KHO: Virtuaalivaluutan myynnistä saatava voitto on omaisuuden luovutusvoittoa )

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.