Edilexissä on huoltokatko perjantaina 29.1.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Julkisoikeus

15.11.2017 11.30 Maria Majanen: Oikeudenkäynnin viivästymisen hyvittäminen hallintoprosessissa

Maria Majanen: Oikeudenkäynnin viivästymisen hyvittäminen hallintoprosessissa

Maria Majanen toteaa DL:ssä (2017/5) julkaistussa artikkelissaan, että tulkintakäytäntö on vielä muotoutumassa eikä ratkaisuja ole kovinkaan runsaasti. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että kynnys viivästyshyvityksen vaatimiselle on suhteellisen matala ja lainsäädännölle asetetut tavoitteet asianosaisten oikeusturvan parantamisesta tehokkaan ja yksinkertaisen menettelyn avulla olisivat tältä osin täyttyneet. Niissä asioissa, joissa hyvitysvaatimukset ovat menestyneet, kokonaiskäsittelyajat ovat olleet hieman yli kahdesta vuodesta 18 vuoteen.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.