Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

15.11.2017 9.00 Toimeentulotukien varassa elävälle 61-vuotiaalle ex-yrittäjälle voitiin myöntää velkajärjestely toisen kerran - käräjäoikeuden päätös kumottiin

Toimeentulotukien varassa elävälle 61-vuotiaalle ex-yrittäjälle voitiin myöntää velkajärjestely toisen kerran - käräjäoikeuden päätös kumottiin

HO katsoi, että asiassa lausutut seikat puhuivat velkajärjestelyn myöntämisen puolesta niin vahvasti, että asiassa oli VJL 10 a §:ssä tarkoitettuja syitä myöntää velkajärjestely esteestä huolimatta. Velkajärjestelyn myöntämistä puolsi ennen kaikkea se, että aikaisemman velkajärjestelyn maksuohjelman päättymisestä oli kulunut huomattavan pitkä yli 16 vuoden aika, ja myös se, että aikaisemmassa velkajärjestelyssä velkaantumisen syyt olivat olleet erilaiset kuin nyt. Vuonna 1996 aloitetussa velkajärjestelyssä hakijan maksukyvyttömyys oli johtunut lähisukulaisen vastuista annetuista takaussitoumuksista, tässä tapauksessa epäonnistuneesta omasta yritystoiminnasta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.