Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

22.9.2017 8.13 Kanne hinnanalennuksesta 58.000 euron hintaisen vuonna 1959 rakennetun kiinteistön virheiden vuoksi ei menestynyt

Kanne hinnanalennuksesta 58.000 euron hintaisen vuonna 1959 rakennetun kiinteistön virheiden vuoksi ei menestynyt

Käräjäoikeus totesi, että kun kantajat olivat ostaneet kiinteistön tietoisina siitä, että sauna ja pesuhuone on uusittava, ei kiinteistö poikennut laadultaan merkittävästi siitä, mitä myydyn kaltaiselta kiinteistöltä voidaan kauppahinta ja muut olosuhteet huomioon ottaen perustellusti edellyttää. Myyntiesitteen mukaan kaupan kohteena ollut kiinteistö oli ollut kunnoltaan "tyydyttävä". Kiinteistössä ei ollut maakaaren 2 luvun 17 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettua laatuvirhettä yksin myyntiesitteessä olleen yleisluontoisen maininnan perusteella. Kun lisäksi oli joka tapauksessa selvää, että kiinteistön kunnon väitetty poikkeaminen myyntiesitteessä mainitusta ilmauksesta "tyydyttävä" oli johtunut saunan ja pesuhuoneen korjaustarpeesta, mistä seikasta kantajat olivat olleet tietoisia, ei kiinteistössä voitu katsoa tälläkään perusteella olevan hinnanalennukseen oikeuttavaa laatuvirhettä. Vastaajat vastaavat myös edustajansa, kuten kiinteistönvälittäjän, antamien tietojen oikeellisuudesta. Myyntiesitteessä annetulla yleisluontoisella tiedolla ei näissä olosuhteissa voitu olettaa olleen mitään vaikutusta kaupasta päättämiseen. Kiinteistössä ei siten ollut myöskään maakaaren 2 luvun 17 §:n 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettua virhettä.
Hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa. (Vailla lainvoimaa 22.9.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.