Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

21.9.2017 14.15 Hovioikeuden ratkaisu asunto-osakeyhtiön asiamiehenä toimimisesta ja väliintulosta hissien hankintaa koskevassa asiassa

Hovioikeuden ratkaisu asunto-osakeyhtiön asiamiehenä toimimisesta ja väliintulosta hissien hankintaa koskevassa asiassa

Asunto Oy:n hallituksen kokouksesta 13.1.2016 laaditun pöytäkirjan mukaan yhtiön hallitus oli 30.10.2015 valtuuttanut asianajajat C:n ja D:n edustamaan asunto-osakeyhtiötä yhtiön ja B:n välisessä riita-asiassa. Asunto Oy:n hallituksen valtuuttamilla asiamiehillä oli siten ollut oikeus toimia pääasiaa koskevassa riita-asiassa asunto-osakeyhtiön puolesta. Hovioikeus totesi lisäksi, että oikeudenkäynti, jossa A:n tulisi ensisijaisen vaatimuksensa mukaisesti voida toimia asunto-osakeyhtiön asiamiehenä, ei ollut enää vireillä. Pääasiaa koskevassa riita-asiassa annettuun ratkaisuun ei ollut haettu muutosta ja se oli tullut lainvoimaiseksi. Hovioikeus katsoi, että aihetta oikeudenkäyntiasiamiestä koskevan käsittelyratkaisun 26.1.2016 muuttamiseen ei ollut. Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden päätöksestä ilmenevät perusteet, joiden mukaan A:lla ei ollut riittävää oikeudellista intressiä väliintulolle. Hovioikeus totesi lisäksi, ettei käräjäoikeus ylittänyt harkintavaltaansa päättäessään jatkaa pääasian käsittelyä ja vahvistaessaan asiassa tehdyn sovinnon siitä huolimatta, että A:n väliintulohakemukseen annettu päätös ei ollut lainvoimainen. Hovioikeus katsoi, että aihetta käräjäoikeuden väliintuloa koskevan päätöksen muuttamiseen ei ollut. (Vailla lainvoimaa 21.9.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.