Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

20.9.2017 8.11 Käräjäoikeuden ratkaisu maanvuokrasopimuksen kohtuullisuudesta – hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa

Käräjäoikeuden ratkaisu maanvuokrasopimuksen kohtuullisuudesta – hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa

Vuokrasopimuksen kohdan 6.11 mukaan "Mikäli vuokramies ei käytä vuokratontille rakennettua omakotitaloa vakituisena asuntonaan, peritään maanvuokra kaksinkertaisena verrattuna siihen, että omakotitalo on vakituisessa käytössä”. Todistajina kuullun kahden kiinteistönvälittäjän kertoma tuki käsitystä, että sovittu vuokrataso oli kohtuullinen. Käräjäoikeus yhtyi todistajan näkemykseen, jonka mukaan sopimuksen mukaista kaksinkertaista vuokraakaan ei, vuokralaisen ollessa etukäteen tietoinen asiasta, voitu pitää kohtuuttomana ottaen huomioon kyseisen tontin suuri koko ja siihen kohdistuva rakennusoikeus sekä sijainti. Vuokrasopimusta solmittaessa vallinneissa olosuhteissa ei ollut tapahtunut sellaista muutosta, jolla perusteella vuokran määrää olisi tullut alentaa vuokramiehen vaatimalla tavalla. (Vailla lainvoimaa 20.9.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.