Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

18.9.2017 11.00 Hovioikeuden tuomio lääkärin työsopimuksen irtisanomisesta sairauden - Parkinssonin tauti - perusteella ja työnantajan harhaanjohtamisesta työhön palkattaessa

Hovioikeuden tuomio lääkärin työsopimuksen irtisanomisesta sairauden - Parkinssonin tauti - perusteella ja työnantajan harhaanjohtamisesta työhön palkattaessa

Lääkärin ei ollut näytetty johtaneen yhtiötä harhaan työhön palkattaessa. HO katsoi toisin kuin KO, ettei asiassa ollut ilmennyt aihetta olettaa, että lääkärin lääkemääräys olisi ollut omiaan aiheuttamaan vaaraa potilaalle. HO hyväksyi KO:n ratkaisun ja perustelut A:n työssä todettujen puutteiden ja varoituksen antamisen merkityksestä irtisanomisoikeuden suhteen ja työsopimuksen irtisanomisoikeuden puuttumisesta työsuorituksen puutteiden perusteella. HO hyväksyi myös KO:n ratkaisun ja perustelut siitä, että asiassa ilmenneet seikat eivät osoittaneet, että lääkärin työntekoedellytykset olisivat puuttuneet tai muuttuneet niin, että hän ei olisi selviytynyt työtehtävistään. Lääkäri oli voittanut asian HO:ssa. KO:n tuomiota ei muutettu. (Vailla lainvoimaa 18.9.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.