Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

11.9.2017 15.00 Hovioikeus arvioi kaksoisrangaistavuuden kieltoa ja liiketoimintakieltoa törkeässä velallisen epärehellisyydessä

Hovioikeus arvioi kaksoisrangaistavuuden kieltoa ja liiketoimintakieltoa törkeässä velallisen epärehellisyydessä

Vaikka molemmat syytteet perustuivat samankaltaisista teoista, eli että A oli laiminlyönyt velvollisuuksiaan yhtiön hallituksen ainoana varsinaisen jäsenenä ja toimitusjohtajana, ei kysymys ollut kuitenkaan samoista teoista. Verorikkomusta koskevassa syytteessä kysymys oli siitä, että A oli nimenomaan jättänyt maksamatta työnantajan maksuja verohallinnolle kun taas törkeää velallisen epärehellisyyttä koskevassa syytteessä kysymys oli siitä, että A oli nostanut itselleen ylisuurta palkkaa vaikka hän oli tiennyt, että yrityksen taloudellinen tilanne ei sitä sallinut. A ei tehnyt harhaanjohtavia tai virheellisiä merkintöjä yrityksen kirjanpitoon vaan kaikki hänen nostamansa palkat oli kirjanpitoon merkitty. Kun otettiin huomioon liiketoiminnan edellyttämä kirjanpitovelvollisuus ja sen erityinen merkitys liiketoiminnassa, ei A:n menettely tältä osin osoittanut ilmeistä piittaamattomuutta liiketoimintaa koskevista määräyksistä. A oli maksanut säännöllisesti ulosottovelkojaan. Asiassa ei ilmennyt seikkoja, joiden perusteella olisi katsottava olevan vaaraa siitä, että A jatkaisi lainvastaista menettelyä liiketoiminnassa, minkä vuoksi olisi perusteltua määrätä liiketoimintakielto sopimattoman ja vahingollisen liiketoiminnan estämiseksi sekä liiketoimintaan kohdistuvan luottamuksen ylläpitämiseksi. Asiassa ei ollut perusteita määrätä A:ta liiketoimintakieltoon. (Vailla lainvoimaa 11.9.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.