Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

29.8.2017 11.28 VT, sopimusvalmentaja Pia Klementjeff: Reklamointi urakkasopimuksiin liittyen – vaikea taitolaji sopimusehtojen viidakossa. Mitä tehdä YSE-uudistusta odotellessa?

VT, sopimusvalmentaja Pia Klementjeff: Reklamointi urakkasopimuksiin liittyen – vaikea taitolaji sopimusehtojen viidakossa. Mitä tehdä YSE-uudistusta odotellessa?

Rakennusprojektien riita-asioissa reklamaatiot nousevat usein merkittävään rooliin. Reklamaatioiden jälkikäteiseen tutkimiseen ja sen arviointiin miten niiden kanssa oikeudenkäynnissä mahtaa käydä, menee yrityksiltä paljon aikaa ja rahaa. YSE 1998 -ehtojen ja sivu-urakan alistamissopimuksen RT 80271 määräykset ovat monimutkaiset ja tulkinnanvaraiset. Alan toimijoiden – niin urakoitsijoiden kuin tilaajienkin – kannattaisi panostaa ennakoivaan sopimiseen ja henkilökuntansa sopimusosaamiseen tältä osin. Urakkasopimuksiin kannattaa sisällyttää vakioehtojen reklamaatiosääntöjen aukkoja ja tulkinnanvaraisuuksia parantavia sopimusehtoja, VT, sopimusvalmentaja Pia Klementjeff kirjoittaa Edilexin Vierashuoneessa. Klementjeff myös kouluttaa aiheesta Edilex Pro -koulutuksessa "Rakennushankkeen vastuusuhteet" 21. marraskuuta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.