Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

24.8.2017 9.01 Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden tuomion: Osakeyhtiön yhtiökokouksen päätöksen moittiminen ei menestynyt

Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden tuomion: Osakeyhtiön yhtiökokouksen päätöksen moittiminen ei menestynyt

Käräjäoikeuden yksi johtopäätös oli, että kokouksen puheenjohtaja oli menetellyt virheellisesti, kun hän ei ollut toimittanut äänestystä siitä, tuliko kantajan esitys vähemmistöosingon jakamisesta hyväksyä. Tämä menettelyvirhe ei kuitenkaan ollut asiallisesti merkityksellinen. Yhtiökokouksen päätös ei olisi muodostunut toisenlaiseksi, jos noudatettu menettely olisi ollut oikea eli jos äänestys olisi asianmukaisesti toimitettu. Se, että esityksestä erityisen tarkastuksen toimittamisesta ei äänestetty, oli puolestaan merkinnyt muotovirhettä, jolla ei ollut tosiasiallista vaikutusta osakkaan asemaan. Käräjäoikeus katsoi, ettei päätös ollut vastoin yhdenvertaisuusperiaatetta. Hovioikeus ei tuomiollaan muuttanut käräjäoikeuden tuomiota. (Vailla lainvoimaa 24.8.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.