Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

17.8.2017 10.10 Heurekan Silminnäkijä-testi paljasti havaintojen ja tunnistamisen epäluotettavuuden – vain hieman parempia tuloksia kuin arvaamalla!

Heurekan Silminnäkijä-testi paljasti havaintojen ja tunnistamisen epäluotettavuuden – vain hieman parempia tuloksia kuin arvaamalla!

Tiedekeskus Heurekan kävijöillä oli heinäkuun aikana mahdollisuus osallistua Silminnäkijä-testiin, jossa tutkittiin luotettavan silminnäkijätunnistuksen etäisyyksiä. Heurekan ja Åbo Akademin Silminnäkijä-testiin osallistui neljän viikon aikana yhteensä 1640 kävijää. Heistä 60 prosenttia oli naisia. Ahkerimmin tutkimukseen osallistuivat lapset, mutta mukana oli myös muutamia yli 80-vuotiaita osallistujia. Alustavien tulosten mukaan vain vähän yli puolet testatuista pystyi tunnistamaan koehenkilön lyhyen etäisyyden päästä. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää luotettavan silminnäkijätunnistuksen rajat, joihin voitaisiin jatkossa nojata oikeusprosesseissa ympäri maailman.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.