Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

10.8.2017 15.15 Hovioikeus arvioi hyödyn tai vahingon huomattavaa suuruutta petosrikoksessa

Hovioikeus arvioi hyödyn tai vahingon huomattavaa suuruutta petosrikoksessa

Lain esitöiden nojalla hyödyn tai vahingon huomattavuutta arvioitaessa merkitystä ei voida antaa rikoksen uhrin henkilökohtaisille olosuhteille. Korkeimman oikeuden ratkaisu KKO 2015:52 huomioon ottaen hovioikeus katsoi, että 10.000 euron hyötyä ja vahinkoa ei vielä voitu pitää huomattavana. Asiassa ei myöskään esitetty mitään selvitystä asianomistajan taloudellisista oloista, joten näyttämättä jäi, että vahinko olisi myöskään asianomistajan näkökulmasta laissa tarkoitetulla tavalla erityisen tuntuva. A:n syyksi luettua petosta ei näin ollen ollut pidettävä törkeänä. (Vailla lainvoimaa 10.8.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.