Jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käyttämisen. Lue lisää.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi käyttää vapaasti. Muistathan kuitenkin mainita lähteen edilex.fi.

7.8.2017 8.00 (päivitetty 16.8.2017 8.46) Yle: Alueelliset erot käräjäoikeuksien tuomioissa

Yle: Alueelliset erot käräjäoikeuksien tuomioissa

Ylen vertailusta selviää, että Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan käräjäoikeuksien ratkaisut muuttuvat hovioikeudessa useammin kuin muilla alueilla.
– Erot muutosprosenteissa kertonevat siitä, että eri asteissa tuomarikäsitykset oikeasta ratkaisusta ovat erilaisia, sanoo oikeusministeriön oikeushallinto-osaston ylijohtaja Kari Kiesiläinen.

Kiesiläisen mukaan samanlaiset jutut tulisi ratkaista samalla tavalla eri puolilla Suomea. Oikeusministeriö siirtää kuitenkin vastuun käräjäoikeuksien työn laadusta tuomioistuimille.

– Me emme valvo tuomioistuintoimintaa, se ei kuulu meille. Tuomioistuinlaitos huolehtii itse laaduntarkkailusta. Mikäli kuitenkin nousee selkeä lainsäädäntömuutoksen tarve, silloin on meidän tehtävämme puuttua siihen, Kiesiläinen jatkaa.

Kiesiläinen näkee, että muutosprosenttien taustalla saattavat olla eroavaisuudet käräjäoikeuksien juttukannassa tai tuomareiden väliset näkemyserot.


Kirjoita Edilexiin

Lakikirjat       Lakikirjat

www.lakikirja.com

Toimittaja: Jukka Savolainen, Edilex-toimitus (jukka.savolainen@edita.fi)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.