Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

5.7.2017 14.00 KHO:n ratkaisu verotuksen oikaisua koskevassa asiassa – verovelvolliselle oli myönnettävä luottamuksensuojaa

KHO:n ratkaisu verotuksen oikaisua koskevassa asiassa – verovelvolliselle oli myönnettävä luottamuksensuojaa

A oli saanut apurahoja, jotka A oli ilmoittanut verovuosia 2011 ja 2012 edeltävinä kahtena peräkkäisenä verovuotena. Verohallinto oli verovuosilta 2009 ja 2010 toimittamissaan verotuksissa poikennut A:n veroilmoituksista siten, että ilmoitettuja apurahoja ei ollut säännönmukaisessa verotuksessa luettu A:n veronalaisiin tuloihin. A ei ollut ilmoittanut verovuosina 2011 ja 2012 saamiaan apurahoja enää näiltä verovuosilta antamillaan veroilmoituksilla. Apurahat olivat KHO:n toiselle henkilölle antaman päätöksen KHO 2013:156 mukaan saajansa veronalaista ansiotuloa. Verohallinto ei tästä huolimatta ollut toimittanut verotuksen oikaisua A:n vahingoksi perustellen tekemiään päätöksiä VML 56 §:n 2 momentin säännöksellä. KHO:n mukaan verotuksen oikaisuun verovelvollisen vahingoksi oli sovellettava VML 56 §:n 4 momentin säännöstä riippumatta siitä, oliko A menetellyt moitittavasti jättämällä apurahat ilmoittamatta. A:n oli jättämällä apurahat ilmoittamatta veroilmoituksillaan katsottava toimineen vilpittömässä mielessä Verohallinnon käytännön mukaisesti. Koska asiassa ei ollut ilmennyt VML 26 §:n 2 momentissa tarkoitettuja erityisiä syitä, joiden vuoksi asia olisi tästä huolimatta tullut ratkaista A:n vahingoksi, A:lle oli myönnettävä asiassa luottamuksensuojaa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.