Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

26.6.2017 13.30 Keskusverolautakunnan ennakkoratkaisu koskien osingon verottamista – osinko tuli verottaa A Oy:n tulona elinkeinotulon verottamisesta annetun lain 6 a §:n 1 momentin mukaisesti

A Oy aikoi tehdä sijoituksen B Oy –nimiseen yhtiöön, joka oli C Oy:n tytäryhtiö. B Oy:n toimialana oli arvopaperikauppa, ja yhtiön tarkoituksena oli tarjota X-suvun jäsenille mahdollisuus sijoittaa joustavasti varojaan arvopapereihin. C Oy omisti yli 99 prosenttia B Oy:n osakekannasta. C Oy:n omistamat osakkeet olivat A-osakesarjaan kuuluvia kantaosakkeita, joilla oli yhtiöjärjestyksen mukaan äänioikeus ja normaalit varallisuusoikeudet. Kun otettiin huomioon, että B Oy:n yhtiöjärjestyksessä osingon peruste oli määrätty siten, että yhtiöllä tai sen osakkeenomistajilla ei ollut harkintavaltaa osingonjaon kohdistumisessa eri osakesarjojen kesken, keskusverolautakunta katsoi, että hakemuksessa kuvatuissa olosuhteissa B Oy:n jakama osinko tuli verottaa A Oy:n tulona elinkeinotulon verottamisesta annetun lain 6 a §:n 1 momentin mukaisesti. Ennakkoratkaisu verovuosille 2017 ja 2018 (Ei lainvoimainen 22.6.2017).

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.