Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

22.6.2017 16.00 (päivitetty 23.6.2017 7.39) Autossaan nukkunut mies ei syyllistynyt kulkuneuvon luovuttamiseen juopuneelle - hovioikeus vapautti

Autossaan nukkunut mies ei syyllistynyt kulkuneuvon luovuttamiseen juopuneelle - hovioikeus vapautti

RL 23 luvun 8 §:stä ei seuraa auton omistajalle yleistä velvollisuutta estää juopuneen henkilön ajoon lähtöä. Luovuttaminen tarkoittaa sanan tavanomaisen merkityksen mukaan aktiivista menettelyä. Omistajan voidaan tietyissä olosuhteissa katsoa passiivisuudellaan hyväksyneen juopuneen ajamisen, mutta sellaista johtopäätöstä ei voida tehdä pelkästään sen perusteella, että omistaja on ollut autossa ajon aikana. Omistaja on esimerkiksi voinut suullisesti kieltää kuljettajaa ajamasta. Siinä tapauksessa ei voida katsoa, että luovuttaminen olisi tapahtunut RL 23 luvun 8 §:ssä tarkoitetulla tavalla. (Vailla lainvoimaa 22.6.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.