Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

16.6.2017 14.21 2,49 euron arvoisen vihanneskassin kanssa kassojen ohi kulkeneen tekoa pidettiin tahallisena – 6 päiväsakkoa

2,49 euron arvoisen vihanneskassin kanssa kassojen ohi kulkeneen tekoa pidettiin tahallisena – 6 päiväsakkoa

Pelkkää lääkkeiden aiheuttamaa hajamielisyyttä ei voitu pitää osoituksena tahallisuuden puutteesta. Puutteellisen kielitaidon omaava henkilö ei voi myöskään olettaa, että joku tuote on ilmainen ja olla laittamatta sitä kassahihnalle. Vastaajan olisi pitänyt myös ymmärtää, että ämpäri oli S-Marketin mainoksessa mainittu ilmainen kestokassi, eikä hän ollut voinut enää olettaa, että myös vihanneskassi oli ilmainen. Rangaistuksen mittaamisessa otettiin huomioon anastetun omaisuuden vähäinen arvo, rikoksen teko-olosuhteet sekä vakiintunut rangaistuskäytäntö. (Vailla lainvoimaa 16.6.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.