Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

14.6.2017 15.19 Perusteettomasti ansiosidonnaista päivärahaa 44 437,98 euroa nostaneelle ja aiemmin samankaltaiseen petosrikokseen syyllistyneelle tuomittu 1 v ehdoton ankeusrangaistus oli liian ankara - rangaistus alennettiin 10 kuukaudeksi

Vastaaja oli erehdyttänyt työttömyyskassan henkilökuntaa maksamaan hänelle perusteettomasti ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa 44 437,98 euroa aiheuttaen työttömyyskassalle 43 680,33 euron suuruisen taloudellisen vahingon. KO:n rangaistusta ankaroittavat perusteetkin huomioon ottaen KO:n tuomitsema rangaistus oli ollut liian ankara suhteessa vastaavanlaisista rikoksista yleisesti tuomittuihin rangaistuksiin, minkä vuoksi sitä oli alennettava. Mitä tuli lajinvalintaan ehdollisen ja ehdottoman vankeusrangaistuksen välillä, HO hyväksyi KO:n tuomion perustelut ja lopputuloksen. (Vailla lainvoimaa 14.6.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.