Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

16.5.2017 9.10 Apulaisoikeusasiamies saattoi Valtakunnansyyttäjänviraston tietoon: Viranomaisen resurssipula ei ole hyväksyttävä peruste asioiden käsittelyn viivästymiselle

Kihlakunnansyyttäjä B kertoi jutun saapuneen syyttäjänvirastoon 5.3.2015 ja jaetun hänelle 18.3.2015. Syyteharkinta oli valmistunut 1.3.2016. Apulaisoikeusasiamiehen mukaan väliaikainen ajokielto syyteharkinnassa olevan asian johdosta sellaisen henkilön kohdalla, jolla oli ollut ajo-oikeus ennen väliaikaisen ajokiellon määräämistä, on sellainen harkinnanvarainen kiireellisyysperuste, jota uusi valtakunnansyyttäjän yleinen ohje  ”Syyttäjän tehtävien kiireellisyys ja etusijajärjestys” muun muassa tarkoittaa. Apulaisoikeusasiamiehellä ei ollut aihetta epäillä kihlakunnansyyttäjä B:n selvityksestä ilmenevää selostusta hänen työmäärästään ja siitä, että hän oli ilmaissut tämän myös lähiesimiehelleen ja virastopäällikölle. Vaikka käsillä olevaa syyteharkinta-asiaa ei ollut hoidettu joutuisasti, apulaisoikeusasiamies piti nämä seikat huomioiden riittävänä saattaa esittämänsä käsitys kihlakunnansyyttäjä B:n tietoon. Myös Valtakunnansyyttäjänviraston ja ao. syyttäjänviraston tietoon saatettiin käsitys, että viranomaisen resurssipula ei ole hyväksyttävä peruste asioiden käsittelyn viivästymiselle.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.