Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

12.5.2017 15.37 Hovioikeuden erimielinen tuomio: Oliko murron kohteena ollutta venettä pidettävä asuttuna asuntona ja täyttyikö asiassa siten varkausrikoksen kvalifioitu tekomuoto?

Hovioikeuden erimielinen tuomio: Oliko murron kohteena ollutta venettä pidettävä asuttuna asuntona ja täyttyikö asiassa siten varkausrikoksen kvalifioitu tekomuoto?

HO:n enemmistö oli hyväksynyt KO:n tuomion perustelut, joissa oli todettu mm., ettei vene ole verrattavissa esimerkiksi KKO:n ratkaisuissa kysymyksessä olleisiin kesämökkiin taikka hotellihuoneeseen, joiden kummankin osalta on selvää, että kyseiset paikat on tarkoitettu ajoittaiseen asumiseen. Mainituilla perusteilla törkeän varkauden asuttuun asuntoon murtautumista koskeva kvalifiointiperuste ei asiassa täyttynyt. Eri mieltä ollut hovioikeudenneuvos katsoi toisin kuin KO, että vastaajan anastamistarkoituksessa tekemää murtautumista A:n veneeseen oli pidettävä RL 28 luvun 2 §:n 1 momentin 5 kohdassa tarkoitettuna murtautumisena asuttuun asuntoon. Punnittuaan vastakkain lieventäviä ja ankaroittavia seikkoja kokonaisuudessaan eri mieltä ollut hovioikeudenneuvos katsoi, että teon moitittavuutta vähentävät seikat olivat lisääviä seikkoja selvästi merkityksellisempiä. Tämän vuoksi varkautta ei ollut kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä. (Vailla lainvoimaa 12.5.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.