Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

26.4.2017 9.10 (päivitetty 9.30) Hallitus linjasi puoliväliriihessä toimiaan työllisyyden parantamiseksi, harmaan talouden torjunnan tehostamiseksi ja kannustinloukkujen purkamiseksi

Toimet koskevat mm. nollatuntisopimusten reilujen pelisääntöjen yleisiä periaatteita, työttömien aktivointia, palkkatuen käytön tehostamista, yrittäjän sairauspäivärahan omavastuuajan lyhentämistä sekä itsensä työllistäjien työttömyysturvan parantamista. Myös selvityshenkilöiden ehdotuksen valmistelu työttömien mahdollisuudesta harjoittaa yritystoimintaa neljän kuukauden ajan ja saada samanaikaisesti työttömyysetuutta aloitetaan. Tarkoituksen on säätää myös laki yksityishenkilön konkurssista. Rakennusalalla käytettyä veronumerokäytäntö aiotaan laajentaa telakoille sekä ravintola- ja siivousaloille erikseen tehtävän selvityksen suositusten mukaisesti. Varhaiskasvatusmaksuja alennetaan pieni- ja keskituloisilta. Asumistukeen palautetaan neliövuokrakohtainen katto. Ulosottoon lisätään huojennus, joka ulosottomiehen tulisi myöntää pitkän työttömyyden jälkeen työllistyneelle velalliselle, jos velallinen sitä pyytää. Alueellista liikkuvuutta parannetaan muun muassa verovapaiden päivärahojen aikarajaa pidentämällä ja liikkuvuusavustusta laajentamalla.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.