Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

24.4.2017 8.05 Hovioikeus arvio kirjanpitorikoksen törkeyttä ja mittasi rangaistusta – käräjäoikeuden tuomitsemaa rangaistusta korotettiin

Hovioikeus arvio kirjanpitorikoksen törkeyttä ja mittasi rangaistusta – käräjäoikeuden tuomitsemaa rangaistusta korotettiin

Mitattaessa A:lle rangaistusta törkeän kirjanpitorikoksen osalta oli otettava huomioon, että kirjanpidon pitäminen ja tilinpäätöksen laatiminen oli laiminlyöty kokonaan, mutta melko lyhyeltä ajalta. Lisäksi kirjanpitoaineisto oli hävitetty tai kätketty kokonaan. Useamman kvalifiointiperusteen täyttyessä ja ottaen huomioon, että kirjanpitoaineisto oli hävitetty ja kätketty kokonaan, mikä oli haitannut rikoksen tutkimista, menettelyyn oli suhtauduttava ankarasti. A:n syyksi luettu menettely oli tehnyt erittäin vaikeaksi ellei mahdottomaksi saada tietoja yhtiön toiminnan tuloksesta tai taloudellisesta asemasta. Lisäksi kirjanpitorikoksella oli luotu edellytykset muiden rikosten tekemiselle tai peittämiselle ottaen huomioon, että yhtiön tilin kautta oli kulkenut merkittävä määrä varoja. Edellä mainituissa olosuhteissa A:n teoista ankarammin arvosteltava oli törkeä kirjanpitorikos, joka on otettava rangaistuksen mittaamisessa pohjaksi. Hovioikeus katsoi, että oikeudenmukaisena seuraamuksena A:n syyksi luettujen rikosten vahingollisuuteen ja vaarallisuuteen, vaikuttimiin sekä rikoksista ilmenevään muuhun tekijän syyllisyyteen nähden oli pidettävä yhden vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistusta. Rangaistus oli käräjäoikeuden mainitsemilla perusteilla ehdoton. (Vailla lainvoimaa 21.4.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.