Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

18.4.2017 9.29 Keskusverolautakunnan ennakkoratkaisu kiinteistön arvonlisäverolliseen vuokraustoimintaan ja myyntiin kohdistuvien kulujen vähennysoikeudesta

Vuokrattuun kiinteistöön liittyvät pilaantuneiden maiden puhdistuskulut olivat X:lle arvonlisäverollisen vuokraustoiminnan yleiskuluna vähennyskelpoisia. X:llä oli myös oikeus vähentää rakennusten purkukulujen arvonlisävero. Merkitystä ei ollut sillä, syntyivätkö kulut heti vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen vai vasta myöhemmin. X:llä ei ollut oikeutta vähentää kiinteistön myynnin yhteydessä teetettyjen kuntokartoitusten ja rakennushistoriallisten selvitysten arvonlisäveroa. Kiinteistöllä harjoitettuun arvonlisäverolliseen vuokraustoimintaan liittyvät kuntokartoituskulut ja rakennushistoriallisista selvityksistä aiheutuneet kulut olivat X:lle arvonlisäverollisen vuokraustoiminnan yleiskuluna vähennyskelpoisia. Merkitystä ei ollut sillä, teetettiinkö kuntokartoitukset ja rakennushistorialliset selvitykset vuokrasopimuksen voimassaoloaikana vai vasta sen päättymisen jälkeen. (Ei lainvoim. 18.4.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.