Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

7.4.2017 15.00 Hovioikeus piti yleistä edunvalvojaa edunvalvottavan isää sopivampana edunvalvojan tehtävään - edunvalvoja vaihdettiin

Hovioikeus piti yleistä edunvalvojaa edunvalvottavan isää sopivampana edunvalvojan tehtävään - edunvalvoja vaihdettiin

HO katsoi, että A:n omat toiveet ja näkemys tuli ottaa huomioon edunvalvojan henkilöstä päätettäessä. A:n näkemys oli, että yleinen edunvalvoja soveltuu hänen edunvalvojakseen hänen omaa isäänsä paremmin muun muassa mahdollisten ristiriitojen välttämiseksi. HO katsoi, että päämiehen mielipiteellä siitä, hyväksyykö hän edunvalvojaksi ehdotetun, voi myös olla olennainen merkitys yhteistoiminnan onnistumiselle. Koska yleisellä edunvalvojalla oli tehtävän edellyttämä taito ja kokemus tehtävään ja yleisen edunvalvojan määräämistä puolsivat myös maistraatin ja A:n näkemys, oli yleistä edunvalvojaa tässä tapauksessa pidettävä A:n isää sopivampana A:n edunvalvojan tehtävään. (Vailla lainvoimaa 7.4.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.