Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

5.4.2017 8.10 Hovioikeus: Samasta teosta ei voitu tuomita sekä pahoinpitelystä että järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta

Hovioikeus: Samasta teosta ei voitu tuomita sekä pahoinpitelystä että järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta

Hovioikeus totesi, että hallituksen esityksessä (HE 6/1997) todetaan, että järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamista koskevaa säännöstä ehdotetaan toissijaiseksi. Sitä ei sovelleta, jos teosta on muualla laissa säädetty ankarampi rangaistus. Näin ollen jos vastustaja syyllistyy esimerkiksi pahoinpitelyyn tai törkeään pahoinpitelyyn, sovelletaan ehdotetun säännöksen sijasta pahoinpitelyä tai törkeää pahoinpitelyä koskevaa säännöstä. Hovioikeus katsoi, ettei A:ta voitu tuomita rangaistukseen sekä pahoinpitelystä että järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Tämän vuoksi syyte järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta oli hylättävä ja A tuomittiin rangaistukseen ainoastaan pahoinpitelystä. (Vailla lainvoimaa 5.4.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.