Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus, Julkisoikeus

14.3.2017 8.56 Hallinto-oikeus: MTK-Nurmijärvellä ei ollut valitusoikeutta Nurmijärven kunnan edustajana tai yhdistyksenä Mäntsälän kunnanhallituksen päätöksestä

Hallinto-oikeus ei tutkinut valitusta. Hallinto-oikeus totesi, ettei Nurmijärven kunta ollut tehnyt Mäntäsälän kunnanhallituksen tekemästä päätöksestä oikaisuvaatimusta eikä sanottu päätös ollut kenenkään muunkaan oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut. Näin ollen Nurmijärven kunta ei voinut kuntalain 92 §:n 3 momentin mukaan tehdä Mäntsälän kunnanhallituksen päätöksestä kunnallisvalitusta. Hallinto-oikeus totesi edelleen, ettei kysymyksessä olevaa kunnanhallituksen päätöstä ollut kohdistettu kuntalain 92 §:n 1 momentissa tarkoitetulla tavalla MTK-Nurmijärveen. Päätös ei ollut myöskään välittömästi vaikuttanut yhdistyksen oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun viimeksi sanotussa lainkohdassa tarkoitetulla tavalla. MTK-Nurmijärvellä ei näin ollen ollut asianosaisasemaan perustuvaa oikeutta tehdä kunnanhallituksen päätöksestä oikaisuvaatimusta. Se, että Mäntsälän kunnanhallitus oli käsitellyt yhdistyksen tekemän oikaisuvaatimuksen, ei antanut aihetta arvioida asiaa toisin. (Vailla lainvoimaa 14.3.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.