Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

10.3.2017 10.12 (päivitetty 11.14) Äitinsä murhaan syyllistynyt mies jätettiin syyntakeettomana rangaistukseen tuomitsematta

Äitinsä murhaan syyllistynyt mies jätettiin syyntakeettomana rangaistukseen tuomitsematta

Helsingin KO katsoi perjantaina (10.3.) antamassaan tuomiossaan, että tappo oli tehty RL 21 luvun 2 §:ssä säädetyin tavoin erityisen raa'alla tavalla. Erityistä julmuutta teon ei objektiivisesti arvioiden voitu katsoa osoittaneen. Kokonaisarvostelun osalta KO piti merkityksellisenä, että teko oli kohdistunut miehen äitiin, joka oli ollut tapahtuma-aikana nukkumassa asianosaisten yhteisessä kodissa sekä sitä, että äiti oli ollut teon aikana täysin puolustuskyvytön. Myös asiassa esitetty selvitys tekotavasta erityisen raakana puolsi teon arvioimista myös kokonaisuutena arvioiden törkeäksi. Miehen (s. 1997) katsottiin syyllistyneen myös huumausainerikokseen (osittain nuorena henkilönä). Koska mies oli murhan tehdessään ollut syyntakeeton, hänet jätettiin RL 3 luvun 4 §:n nojalla rangaistukseen tuomitsematta (Vailla lainvoimaa 10.3.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.