Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

6.3.2017 15.30 Hallinto-oikeuden ratkaisu Suomessa yleisesti verovelvollisen oikeudesta vähentää Suomen verotuksessa Yhdysvalloissa asumisen ajalta kertyneet ulkomaisten arvopapereiden luovutustappiot ja pääomatulojen tulonhankkimiskulut

Asiassa oli muun ohella kysymys siitä, oliko A:lla Suomen sisäinen lainsäädäntö ja verosopimuksen määräykset huomioon ottaen oikeus vähentää Suomen verotuksessa Yhdysvalloissa asumisen ajalta kertyneet ulkomaisten arvopapereiden luovutustappiot siitä huolimatta, että Suomella ei ollut oikeutta verottaa vastaavista arvopapereiden luovutuksista muodostuvia luovutusvoittoja. Asiassa oli lisäksi kysymys siitä, oliko A:lla oikeus vähentää Suomessa pääomatulojensa hankinnasta Yhdysvalloissa asumisen ajalta kertyneet tulonhankkimiskulut. HAO hyväksyi Veronsaajien oikeudenvalvontayksikön valituksen ja kumosi verovuotta 2011 koskevan valituksenalaisen päätöksen ja palautti asian tältä osin Verohallinnolle uudelleen käsiteltäväksi sekä muutti valituksenalaista verovuotta 2012 koskevaa päätöstä siten, että verovuodelta 2012 vahvistetut luovutustappiot ja pääomatulojen tulonhankkimiskulut poistettiin.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.